Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Totaal Locatie  Brochures      
 
Saksen Weimar - Groene Treden
Zonnig wonen in heuvel- en bosrijke wijk
 

Waar ooit militairen de scepter zwaaiden, kunstenaars vervolgens een broedplaats creëerden, bevindt zich nu een bijzondere woonwijk: Saksen Weimar. Het voormalige kazernecomplex aan de heuvel- en bosrijke rand van Arnhem is getransformeerd tot een wijk met zonnige woningen op het zuiden, een mix van functies op het kazerneterrein en een netwerk van trapjes en muurtjes om het landschap volop te ervaren. De uitgangspunten van de herontwikkeling waren het optimaliseren van de gebiedseigen potenties en het versterken van de landschappelijke en cultuurhistorische identiteit. De transformatie bestaat uit drie ingrepen: het terugbrengen van het reliëf, het aansluiten op landschappelijke eenheden en routes in de omgeving, het creëren van een levendig en gevarieerd woonwerkmilieu. Het icoon van de wijk: het kazernecomplex. Het resultaat: een on-Nederlandse woonwijk en een nieuwe betekenisvolle plek voor Arnhem.

 
     
 

ontwerp
status

locatie
opdrachtgever

samenwerking
gerelateerd

 

2006 (eerste prijs ontwikkelingscompetitie)
2013 uitvoering
Arnhem
Giesbers Groep, Vivare 
Braaksma en Roos Architectenbureau

www.saksen-weimar.nl
Wonen | Landschap | Bouwkundige ontwerpen | Duurzaamheid

 
         
     
      Blauwe Kamer
nr.6, 2006

 
     
  Groen
nr.9, 2006

  TOPOS
nr.4, 2006