Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Totaal Locatie  Brochures      
 
Parklaan Zorgpark Voorburg
Waterrijke laan wordt nieuwe ontmoetingsplaats voor zorgpark en dorp
 

De Parklaan ligt in het verlengde van de hoofdentree van het zorgpark en vormt zo hét beeldmerk van Voorburg. Een plein met verspreid staande, gekandelaberde platanen kondigt een langgerekte waterpartij aan met een robuuste, strenge oever als promenade en een flauwe oever voor een informele natuurwandeling. Nog voordat de armaturen van de lantaarnpalen geplaatst waren, werd de Parklaan al gebruikt zoals bedoeld: als een ontmoetingsplek voor cliënten van Zorgpark Voorburg en bewoners van Vught. Kinderen die tijdelijk op het zorgpark verblijven vangen visjes in de ruige zone aan de waterkant. Gezinnen van buiten het park wachten lekker in de zon tot het zwembad open gaat. De herinrichting van de Parklaan heeft een succesvolle impuls gegeven aan Zorgpark Voorburg te Vught. Het is het eerste resultaat van het landschappelijk raamwerk dat Buro Lubbers voor het landgoed opstelde.

 
     
 

ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

gerelateerd

 

2006-2010
2009-2010 uitvoering
Vught
Reinier van Arkel Groep
Parken | Zorg | Landgoed

 
         
     
 

Documentatie
(pdf)

 

Brabants Dagblad
2
3 mei 2013

 
     
 

Blauwe Kamer
april 2012

 

Top 100 World’s
Landscape
2012

 
     
 

Groen
oktober 2010

 

Gezond Ontwerp!
2010