Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Totaal Locatie  Brochures      
 

     

 
Genderdal (Schubertlaan, Gounodlaan)
Herinrichting groene hoven doet appartementecomplex herleven


De kwaliteit van een woonomgeving wordt in hoge mate bepaald door de openbare ruimte. Dat geldt zeker voor bewoners van een appartementencomplex met kleine balkons. Juist dan levert een aangename, groene buitenruimte waar men kan verblijven, elkaar ontmoeten, spelen of tuinieren een meerwaarde aan het wooncomfort. Met deze gedachte voor ogen stelde Buro Lubbers een revitaliseringsplan op voor de buitenruimte bij acht appartementenblokken inclusief woonstraten in de Eindhovense wijk Genderdal. Een structuur van hagen met sierfruitbomen en heesters zorgt voor een gevoel van geborgenheid. Publieke tuinen binnen de structuur worden in een interactief proces samen met de bewoners ingericht. Het revitaliseringsplan is gestart met een ontwikkelingsvisie, die Buro Lubbers vervolgens uitwerkte tot een definitief ontwerp van de inrichting van de buitenruimte. Het bureau begeleidt en coördineert eveneens de besteksfase, de aanbesteding en de uitvoering. Een voorbeeld van revitalisering van A tot Z.

 

 
              ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

gerelateerd
2009-2010
2011 uitvoering
Eindhoven
Trudo Woningstichting
Buitenruimten | Herstructurering | Tuinen | Participatie
Documentatie
(pdf)