Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Totaal Locatie  Brochures      
 
Speelbos de Masten
Uitdagende speelplek in oud dennenbos
 

Basisschool De Masten in Maliskamp (Rosmalen) heeft een nieuw gebouw gekregen waarin ook een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang, een wijkcentrum en een kinderdagcentrum zijn ondergebracht. Buro Lubbers heeft een plan gemaakt voor de buitenruimte waarin de wensen van al deze doelgroepen een eigen plek hebben gekregen en waar tevens gezamenlijk gebruik van kan worden gemaakt. Het nieuwe speelbos is gerealiseerd in een oud dennenbosje. Het doel was om met behoud van de bomen een uitdagende speelplek voor de basisschoolkinderen te maken. Door de hekwerken rondom het schoolterrein laag en groen te houden of te vervangen door een snoeiwal, blijft het terrein onderdeel uitmaken van zijn omgeving. Speciaal ontworpen speeltoestellen, moestuintjes en een pluktuin bieden spannende en educatieve speelaanleidingen.

 
     
 

ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

samenwerking
g
erelateerd

 

2010
2010 uitvoering
Rosmalen
Signum Onderwijs 
Kuin & Kuin Architecten
, Speelmij
Bewegen & Spelen | Recreatie