Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Totaal Locatie  Brochures      
 
Natuuractiviteitencentrum Oostvaardersland
Paviljoen van gestampte aarde onthult kamer van natuur
 

In 2009 schreef Staatsbosbeheer een prijsvraag uit voor een innovatief ontwerp voor een nieuw bezoekerscentrum bij de Oostvaardersplassen. Het bezoekerscentrum diende een vanzelfsprekende en hoogwaardige entree te vormen tot de natuur. Buro Lubbers stelde een visie op waarin landschap en architectuur een spannende dialoog met elkaar aangaan. Het uitgangspunt vormde het unieke samenspel tussen natuur en cultuur dat het Oostvaardersveld zo typeert. Zoals het museum in zalen haar pronkstukken tentoonstelt, zo laten de kamers van het Oostvaardersveld haar bijzondere natuur zien. De sporen van het rechthoekige grid van de polder en de huidige natuur van bossen, beplanting, lanen, plassen en poelen vormen de grenzen van de kamers. Dijken rond de kamers omlijsten de natuur. Verschillende routes verbinden de kamers. Naast hoofdroutes langs bijvoorbeeld de slotenstructuur, zijn er dolende routes die ruimte laten voor ontdekking en avontuur. Omdat elke route zijn eigen charme heeft, is elk bezoek anders. Het bezoek begint in het Natuuractiviteitencentrum.

 
     
 

ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

samenwerking
g
erelateerd

 

2009-2010
2011>
Gilze-Rijen
Gemeente Gilze-Rijen 
Provincie Noord-Brabant, BECO Groep
Recreatie | Bewegen & Spelen