Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Totaal Locatie  Brochures      
 

     

 
Entree Joure
Groen en duurzaam mobiliteitspark naast knooppunt Joure

Het beruchte Knooppunt Joure, dagelijks onderwerp van verkeersinformatie, wordt gereconstrueerd. De bestaande rotonde maakt plaats voor een ongelijkvloerse verbinding tussen de snelwegen A6 en A7. Daarmee ontstaat er ook een kans om het belangrijkste entreegebied van Joure een nieuw gezicht te geven. Buro Lubbers stelde hiervoor een inrichtingsplan en beeldkwaliteitsplan. Het resultaat: een groene ontvangstkamer aan de rand van Joure met een toren als iconisch landmark.
Het entreegebied onderscheidt een laag, nat en zacht natuurlandschap en een hoog, droog en functioneel parklandschap gescheiden door water en een statige bomenrij. Het natuurlandschap borduurt voort op de omringende polderstructuur met zijn slotenpatroon. De afgegraven bodem stimuleert bovendien natuurontwikkeling. In het parklandschap bevinden zich de belangrijkste functies: groen- en infrastructuur, het carpoolterrein, het busstation en bedrijven. De parkachtige binnenwereld met zijn bomen en rhododendrons heeft een aantrekkelijke ruimtelijke uitstraling en belevingswaarde voor alle bezoekers. De entree van Joure laat zien dat functionaliteit en verkeersveiligheid goed samen gaan met natuurontwikkeling en verblijfskwaliteit.

 

 
              ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

links
i.s.m.
g
erelateerd

2012-2013
Inrichtingsplan en beeldkwaliteitsplan
Joure
Gemeente de Friese Meren (voorheen Skarsterlân)
Livestream vanaf entree Joure
Provincie Fryslân
Parkeren | Gebiedsontwikkeling | Duurzaamheid

Documentatie
(pdf)