Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Totaal Locatie  Brochures      
 

Mansera
Wonen in een heuvelachtig parkbos
 

Het gebied Manresa is gelegen aan de oostkant van Venlo op een bosrijke steilrand van de Maas. Zeer oude bomen en sterke hoogteverschillen karakteriseren het gebied. Op het plateau bovenaan de steilrand stond tot voor kort een retraitehuis van de architect Eduard Cuypers. In dit plan wordt de bosrijke omgeving getransformeerd tot een woonpark. De natuurlijke tegenstellingen in het gebied - helling versus plateau, bosgebied versus open plek, natuurlijk versus ingericht – worden gerespecteerd en versterkt. Dat geldt ook voor de bomen die zoveel mogelijk worden ingepast. Wegen als brugconstructie en zwevende paden zullen de boomwortels ontzien en voldoende water en lucht voor de bomen garanderen. Buro Lubbers stelde een structuurvisie, beeldkwaliteitsplan en inrichtingsplan op voor Manresa en voerde de supervisie op de architectuur. Door de continue betrokkenheid van alle partijen is een plan ontstaan met maximale samenhang tussen landschap en architectuur. Het plan wordt momenteel herontwikkeld.

 
     
 

ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

samenwerking
g
erelateerd

 

2004
ontwerp
Venlo
Synchroon
diederendirrix architecten, Bart Duvekot Architect, Stuhlmacher Korteknie Architecten
Wonen | Landschap | Parkeren

 
         
     
 

Documentatie
(pdf)

 

TOPOS
nr. 4, 2006