Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Totaal Locatie  Brochures      
 
De Bisschoppen
Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder

 

Het moesten multifunctionele buitenruimtes worden, gebruiksvriendelijke plekken waar studenten, docenten en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten, waar men in een rustige hoek kan studeren en waar van tijd tot tijd kleine optredens en manifestaties kunnen plaatsvinden. Met dit doel voor ogen ontwierp Buro Lubbers de binnentuin, de pleinen en de dakterrassen van het nieuwe campuscomplex De Bisschoppen op de Uithof in Utrecht. De buitenruimtes zijn duidelijk aan elkaar verwant door de gezichtsbepalende houten elementen die dienen als zitplaatsen, boombakken, fietsenstalling of podium. Al deze objecten zijn van dezelfde houtsoorten en zijn op dezelfde manier afgewerkt met latten in verschillende breedtematen. Door de gevarieerde beplanting, de specifieke relatie met de architectuur en de hernieuwde bestemming van relicten uit de oude situatie, zijn de buitenruimtes omgevormd tot prettige, sociale ontmoetingsplekken. Zelfs met de vlinders is rekening gehouden. Op hun route tussen Utrecht en Amersfoort worden zij door de vlindervriendelijke vegetatie uitgenodigd op de dakterrassen van de studententorens.

 
     
 

ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

gerelateerd

 

2004
uitgevoerd
Utrecht
Hogeschool Utrecht

Buitenruimten | Pleinen | Tuinen

 
         
     
  Documentatie
(pdf)
  Sketch Land-scape
2009
 
         
     
  De Bisschoppen
juni 2007
  Leven op daken
augustus 2007
 
         
     
  De Architect
september 2007