Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Totaal Locatie  Brochures      
 
Woonpark de Stroom
Wonen in een collectief landschapspark aan een beekje in Gemert 
 

Buro Lubbers heeft een stedenbouwkundig plan en een beeldkwaliteitsplan uitgewerkt voor woonpark De Stroom in Gemert. Typisch Gemertse kenmerken vormen het uitgangspunt. De belangrijkste drager van de openbare ruimte, in functie en beeld, is De Rips. Waar deze beek aanvankelijk vooral aan de achterkant beleefbaar was, speelt zij nu een zichtbare hoofdrol in het dorp. Het dal van De Rips is ingericht als een open landschapspark met daarin los verspreide appartementencomplexen. Deze zogenaamde tweelinggebouwen bestaan uit twee bouwvolumes die ten opzichte van elkaar verschuiven en draaien. Hierdoor ontstaan collectieve binnentuinen. Buro Lubbers richtte de binnentuin van het complex Mariënburg in met stoer houten zitmeubilair en een begroeide pilaar. Het resultaat: een aangename verblijfs- en ontmoetingsplek voor de bewoners.

 
     
 

ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

samenwerking

g
erelateerd

 

2006
2006-2008 uitvoering
Gemert
Gemeente Gemert-Bakel, Goed Wonen Gemert
Jo Crepain Architects
, Dam en Partners, diederendirrix
Buitenruimten | Landschap