Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Totaal Locatie  Brochures      
 
Zonneheuvel
De herontwikkeling van een stenige jaren 70-buurt
 

De stedenbouwkundige opzet van de wijk Zonneheuvel in Vught stamt uit de jaren 70. De wijk heeft een stenige uitstraling, er zijn veel onaangename restruimtes en de diversiteit aan beplanting en inrichtingselementen veroorzaken een rommelig beeld. Buro Lubbers formuleerde een visie om de openbare ruimte van de buurt te (her)ontwikkelen. Vriendelijk ogende prunussen en haagblokken van botanische roos zullen een heldere structuur brengen. Een nieuwe bestrating van hergebruikt materiaal beoogt de routing te verbeteren en erkers aan blinde gevels zullen als lichtbakens donkere en onveilige plekken transformeren. Maar bovenal zal de historische locatie aan een 19e eeuwse lunet worden benadrukt. Hoe een stenige, rommelige jaren 70-wijk nieuw leven kan worden ingeblazen.

 
     
 

ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

g
erelateerd

 

2007
n.v.t.
Vught
Woningstichting Ons Bezit

Herstructurering