Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Totaal Locatie  Brochures      
 

     

 

Heuvelplein
Een nieuw plein onder de lindes

De Heuvel is van generatie tot generatie beschouwd als het hart van Tilburg. Dit hart zou het ook in het nieuwe ontwerp moeten worden. Daartoe schreef de gemeente Tilburg in 2006 een ontwerpwedstrijd uit. Het pleinconcept van Buro Lubbers werd door het publiek als tweede gekozen. Het bureau ontwierp een plein van de 21e eeuw met een Bourgondische sfeer. Modern met verwijzingen naar de ontstaansgeschiedenis van Tilburg. Een plein voor verblijf en ontmoeting onder de lindebomen. Een tapijt van Belgisch hardsteen draagt de lindes en lichtmasten. Een grote stadstafel, terrassen, verschillende bankjes en poefjes nodigen de voorbijganger uit nog even te blijven op het autoluwe, sfeervolle plein. Een voorbeeld van duurzaam en eigentijds pleinontwerp.
Projectblad pdf

 

 

 

 
              ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

gerelateerd
2006
tweede plaats ontwerpwedstrijd
Tilburg
Gemeente Tilburg
Pleinen
Documentatie
(pdf)