Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
 

     
Isabellaveld, Vught

 

 


De bouw is gestart
7 februari 2019

De bouw is gestart van het Isabellaveld; de eerste 53 woningen zijn in de verkoop. Tussen de bestaande berkenbosjes en eiken wordt een nieuwe wijk gerealiseerd. Zeer groen en bovendien centraal gelegen nabij ’s-Hertogenbosch en Vught, de uitvalswegen en het buitengebied.

Het Isabellaveld is lang een braakliggend terrein geweest waar de natuur vrij spel had. Deze uitgangssituatie is aanleiding geweest voor de openbare ruimte van de wijk. Het natuurlijke beeld wordt behouden door ruige, kruidenrijke vegetatie evenals groene greppels voor de waterhuishouding. Ook de overgangen tussen openbaar en privé, de achterzijden van de woningen en het parkeren krijgen een groene invulling.
           
De woningen zelf kenmerken zich door variatie in bakstenen, metselwerk en bijzondere kapvormen. De wijk krijgt net een ander signatuur dan het Stadhouderspark dat om de hoek ligt, maar wordt door zijn uitstraling en strategische ligging ongetwijfeld net zo gewild. In totaal worden er 119 grondgebonden woningen gerealiseerd op Isabellaveld.

Buro Lubbers ontwierp het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan voor het Isabellaveld. De plannen vormen een logisch vervolg op het Stadhouderspark ook ontworpen door Buro Lubbers. Het Isabelleveld wordt daardoor een een nieuwe verbinding tussen het Stadhouderspark en Fort Isabella 

ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

samenwerking
website

 

Stedenbouwkundigplan, beeldkwaliteitsplan
In uitvoering
Vught
Van der Heijden bouw en ontwikkeling Schaijk
Gemeente Vught
www.isabellaveld-vught.nl

 
 
Meer info over Stadhouderspark >>>