Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
 

  • 01 01
  • 02 02
  • 03 03
     
Buro Lubbers geselecteerd voor eerste Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen

 

 


19 december 2019

Voor de eerste Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen van Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging zijn maar liefst twee projecten van Buro Lubbers geselecteerd: Genderdal Eindhoven en Stadhouderspark Vught. De inzendingen zijn beoordeeld door een onafhankelijke vakjury met expertise op het gebied van stedelijke ontwikkeling en stadsnatuur.


 

 


Genderdal

Een typisch jaren zestig-appartementencomplex is voorzien van bloemrijke tuinen en uitgerust met een groot aantal nestkasten voor vogels en vleermuizen, die uiteindelijk in steeds groener wordende gevels zullen opgaan. De jury over Genderdal: “De wijze waarop hier samen met de bewoners met de natuur aan de slag is gegaan is simpel en effectief, makkelijk te kopiëren en op grote en kleine projecten toepasbaar.”

Stadhouderspark

Alleen daar waar de natuur dat toelaat zijn twee voormalig kazerneterreinen herontwikkeld tot een duurzame, groene woonwijk met circa 650 koop- en huurwoningen in verschillende typen en prijsklassen. De jury over Stadhouderspark: “Op originele én navolgbare wijze geeft het project invulling aan de ambitie de belangen van mens en dier met elkaar te verbinding te brengen.”

 


 


 


 
 
 
 
 
 
 
Lees meer >>>