Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
 

  Geselecteerd:
Vakmanschap en durf. Het plan voor de Parade

Buro Lubbers is doorgedrongen tot de laatste selectieronde voor de herinrichting van de Parade in ´s-Hertogenbosch. Het plan Parade. Podium van de stad is één van de twee ontwerpen die door een deskundige jury zijn geselecteerd om verder uit te werken. De jury:
“Dit uitstekend gedocumenteerde plan spreekt de commissie bijzonder aan. Het is een gedegen plan dat getuigt van vakmanschap. Veel bewondering is er voor de gedurfde stellingname voor de vervanging van de kastanjes door lindes. Deze leveren (zeker in gesnoeide vorm) een verrijking van het beeld. Het nieuwe kader van bomen onderstreept het concept van “een plein in een plein”. Het kader wordt verder versterkt door de rand en afwateringsgoten rondom en door de nuancering in de pleinvloer binnen het kader, waardoor de vloer meer is dan een tapijt van gevel tot gevel. Het voorstel voor de kerktuin met magnolia’s rond de St. Jan is sympathiek.” (Uit: Rapport beoordelingscommissie.)
Het ontwerp voor de Parade is tot stand gekomen na een Europese aanbesteding waarna vijf bureaus zijn uitgenodigd om een voorlopig ontwerp te maken. De plannen van Buro Lubbers en Quadrat zijn geselecteerd om verder te ontwikkelen. De plannen worden uitgebreid gepresenteerd in de stad. De bewoners kunnen in april 2009 in een meningpeiling op een van de twee plannen stemmen. Zie ook gemeente ‘s-Hertogenbosch. Meer info plan Buro Lubbers
18 december 2008


  Gepubliceerd: 2x Buro Lubbers in 1000x Landscape Architecture
Twee projecten van Buro Lubbers zijn recent gepubliceerd in 1000x Landscape Architecture: het binnenplein aan de Choorstraatin 's-Hertogenbosch en de binnentuin voor het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Op 1000 pagina's worden 1000 projecten getoond die de afgelopen tien jaar wereldwijd zijn gerealiseerd, van de inrichting van de openbare ruimte tot Land Art, van park tot tuin. De verschillende geografische en sociale contexten die de projecten vormen, onderstrepen de veelzijdigheid van landschapsarchitectuur. Een indrukwekkend naslagwerk. Uitgegeven door Verlagshaus Braun, Berlijn.
18 december 2008


  Gewonnen: De Koepel
Het landschappelijk-stedenbouwkundig ontwerp van Buro Lubbers voor woonpark De Koepel in Vught is door een deskundige jury uitgeroepen tot winnaar van de gelijknamige ontwerpwedstrijd. Het plan biedt de ultieme voorwaarden voor idyllisch wonen in het groen. De Koepel: romantiek in een landschap van hulsthagen en eigentijdse architectuur. Het plan is ontwikkeld in opdracht van Kalliste Woningbouwontwikkeling en Stichting Trudo Woningcorporatie Eindhoven. Buro Lubbers ontwierp een integraal stedenbouwkundig plan en formuleerde een beeldkwaliteitsplan voor de architectuur van Marx Steketee Architecten, Rocha Tombal Architecten en Slangen Hulsker Architecten. In een volgende fase wordt het ontwerp verder uitgewerkt. Het ontwerp voor De Koepel is illustratief voor de landschappelijke stedenbouw van Buro Lubbers. Zo ontwikkelde het bureau eveneens in Vught een plan voor de groene woonwijk Stadhouderspark. Voor Arnhem ontwierp het landschappelijke woonwijken in Monnikenhuizen en Saksen Weimar en voor Venlo de unieke woonlocatie Manresa midden in het bos.
20 november 2008


  Gewonnen: Blaricummermeent
Met authentiek Blaricum voor ogen heeft Buro Lubbers de meervoudige opdracht voor Blaricummermeent (deelplan B) gewonnen. Het plan kenmerkt zich door een grote diversiteit aan verspreidde woon(werk)omgevingen waarbij de woningen omzoomd zijn door hagen en beschikken over ruime tuinen met huisbomen. In typisch Blaricumse smalle straatjes zijn kleine parkeerkoffers verwerkt. Verscholen achterpaden bieden de dolende mens en het spelende kind een spannende route door de wijk van speelplek naar plein, van achtertuin naar park. Buro Lubbers stond in voor de samenhang tussen architectuur en stedenbouw in het gebied en formuleerde een visie voor de inrichting van de (semi) openbare ruimte.
Opdrachtgever: AM / Rabo Bouwfonds. In samenwerking met: Drost + van Veen architecten, Grosfeld van der Velde architecten, Faro architecten.


  Nieuw: meervoudige opdracht Parade 's-Hertogenbosch
Buro Lubbers is als één van de vijf geselecteerd voor het opstellen van een ontwerp voor de herinrichting van de Parade in 's-Hertogenbosch. De selectie volgt op een Europese aanbesteding. De Parade is een ontmoetings- en verblijfplek, een cultuur- en evenementenplein aan de voet van de Sint-Janskathedraal. Het doel van de opgave is om het achttiende eeuwse ontwerp te restaureren en het monumentale, groene en ingetogen karakter verder uit te bouwen.
9 juni 2008


  Nieuw: meervoudige opdracht Rijnenburg Utrecht
De combinatie Buro Lubbers, Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt en Witteveen+Bos is door de Gemeente Utrecht geselecteerd om zich in te schrijven voor de ontwikkeling van het Masterplan Rijnenburg. De selectie vond plaats naar aanleiding van een Europese aanbesteding. Rijnenburg is een integrale gebiedsontwikkelingslocatie voor wonen, recreëren, landschap en werken. Het huidige landschap dient op een vernieuwende manier getransformeerd te worden waarbij ruim aandacht wordt besteed aan de cultuurhistorie, het klimaat en duurzaamheid. Buro Lubbers, Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt en Witteveen+Bos zijn als één van de vijf geselecteerden gevraagd een eerste visie te ontwikkelen op de opgave.
9 juni 2008


  In uitvoering: Maasoevers Cuijk
Tegen de achtergrond van de kerk rijst in Cuijk een stoere wand van oranje staal op aan de kade. De wand vormt de ontbrekende schakel tussen het centrum en de rivier. Men kan heerlijk flaneren op de boulevard of rustig vertoeven op een bankje aan de waterkant. Meer info
9 juni 2008