Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
 
Stadsbiotoop is één van de vier winnaars van Proeftuin Erasmusveld
Samen met The Cloud Collective stelden we de visie Stadsbiotoop op voor de herontwikkelingslocatie Erasmusveld in Den Haag. Ons ontwerpteam voor Stadsbiotoop is één van de vier winnaars van de ideeënprijsvraag uitgeschreven door BPD en Architectuur Lokaal. In totaal waren er 64 inspirerende inzendingen van erg hoog niveau, aldus de jury. BPD is voor de complexere stedelijke opgaven op zoek naar nieuwe ontwerppartners met kennis van en passie voor de stad en met innovatieve ideeën. Wij zijn er trots op dat onze expertise en enthousiasme als zodanig worden herkend. De komende maanden werken Buro Lubbers en The Cloud Collective de visie verder (samen met Gebiedsmanagers, Aquainfomanagement en Buro Bergh). Eind januari 2017 wordt bekend welk ontwerpteam wordt geselecteerd voor de definitieve opdracht.
     
Lezing Dag van de Architectuur
18 juni 2016
Op de Dag van de Architectuur, zaterdag 18 juni om 11.00 uur, geeft Marian de Vries een lezing in het Philips Museum in Eindhoven. Buro Lubbers is als ontwerper betrokken bij de transformatie van verschillende Philips-terreinen en -gebouwen. Wij ontwierpen het plein aan de voet van de Lichttoren, de openbare ruimte van het Philips Lighting Terrein, de dakparken op Strijp S, het stedenbouwkundig plan voor Strijp R en de herontwikkeling van Philips voormalige hoofdlocatie Vredeoord. In de lezing beschouwt Marian de Vries deze projecten in de context van Philips. Ook geeft Gerrie Andela een lezing over het ontstaan en belang van 'Philipsgroen' voor Eindhoven. Na afloop van de lezingen kunt u onder begeleiding van gidsen, waaronder de sprekers, de projecten per fiets bezoeken. De lezingen en excursie zijn georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven. Zie ook onze brochures over Eindhoven.
     
Plannen Celsius positief ontvangen
2 mei 2016
'De sociale problemen van Woensel-West kun je alleen goed aanpakken als je ook het 'decor' verandert', aldus Jos Goijaerts van woningcorporatie Trudo in het Eindhovens Dagblad. Daarom ontwierpen Buro Lubbers en Tarra een frisse, kleurrijke en hippe buurt Celsius. De bewoners en de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit reageerden positief op het stedenbouwkundig plan en inrichtingsplan (fase 1). De Edisonstraat is de centrale as in de nieuwe buurt. Het wordt een levendig hoofdstraat, waar wonen, bedrijvigheid, verblijven en ontmoeten samenkomen. Daarachter liggen rustige woonbuurten. Het zijn plekken met een verrassend karakter waar de bewoners zich thuis voelen. Het Celsiusplein is het levendige hart met betekenis voor de hele wijk.
     
Inspirators Platteland zijn van start
12 april 2016
De transformatie van het buitengebied is een thema dat volop onze belangstelling heeft. Daarom hebben wij in 2015 Atelier Buitenkansen opgezet. Sinds kort zijn wij ook als Inspirator verbonden aan Netwerk Platteland. Inspirators Platteland is een  dynamisch netwerk van multidisciplinaire professionals dat initiatieven ondersteunt en onderwerpen agendeert over de toekomst van het platteland. Tijdens de eerste bijeenkomst op 12 maart j.l. is gesproken over thema’s als ondernemerschap in de landbouw, de relatie boer-burger,  de relatie stad-land en leefbaarheid. Lees hier het verslag. Wij kijken uit naar de volgende bijeenkomst!
     
Succesvolle infoavond Heistraat-Noord Waalre
15 maart 2016
De opkomst was groot tijdens de informatieavond over het project Heistraat-Noord Fase 2 in Waalre. Belangstellenden en eventueel toekomstige bewoners reageerden positief op het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitplan dat Buro Lubbers presenteerde. Het plan bestaat uit circa 37 woningen in een dorpse sfeer, een bijzonder woontorentje aan de waterkant en ruimte-voor-ruimtekavels in het bos. Hiermee wordt de woonwijk Waalre Noord aan de waterkant van waterplas De Meeris definitief  beëindigd. De verkoop van de woningen start naar verwachting in het 1e kwartaal van 2017.
     
Lezing Studievereniging VIA over Eindhoven
2 maart 2016
Op uitnodiging van Studievereniging VIA geeft Peter Lubbers op 2 maart een lezing over binnenstedelijke projecten van Buro Lubbers in Eindhoven. In totaal heeft het bureau gewerkt aan 27 locaties in de Lichtstad. De projecten varieren van stedenbouwkundige plannen tot inrichtinsplannen op verschillende schaalniveaus, in het centrum en daarbuiten. Enkele voorbeelden: Mathildeplein, Strijp S, Strijp R, Internationale School, Vredeoord, Eikenburg. Het Philips Lighting Terrein is een nieuwe schakel aan de ketting van onze projecten in Eindhoven. Meer lezen over Buro Lubbers in Eindhoven? Zie onze cahiers: 27 locaties in Eindhoven, Pionieren op het dak, 4 projecten in de westcorridor.

 

     
Positieve reacties op plannen Cruquius
23 februari 2016
Het ontwerp van Buro Lubbers voor het Cruquius-terrein is positief ontvangen blijkt uit de reacties tijdens de informatieavond op 23 februari. “Het vlinderlint dat langs de Cruquiusweg trekt is heel bijzonder. Het is mooi hoe het industriële karakter wordt gecombineerd met het groen. De plannen laten zien wat beplanting kan betekenen voor mensen én dieren. De verschillende ruimtes met eigen sferen, de openbare kade en de doorkijkjes naar het water geven een gevoel van lucht en ruimte.“ Buurtbewoners, ondernemers en belangstellenden reageerden enthousiast op het gepresenteerde voorlopig ontwerp van de openbare ruimte van Cruquius Fase 1 en het raamwerk van het totale Cruquius-terrein. De komende jaren verandert Cruquius in een gemengd werk- en woongebied. Ontwikkelaar Amvest is inmiddels gestart met de bouw van de eerste appartementen, bedrijfsruimten en een kantoorpand. Buro Lubbers ontwerpt de inrichting van de openbare ruimte. >
     
Contouren Park West zichtbaar
19 januari 2016
Alle woningen binnen de contour van Park West in Heilust Kerkrade zijn gesloopt. Nu is goed zichtbaar hoe groot het park wordt. De uitvoering start waarschijnlijk dit voorjaar. Er komen extra bomen in het park: appel, kers, pruim en misschien walnoten. >
   
 
Eerste paal TU-Noordcampus Delft
14 januari 2016
Op 14 januari is de eerste paal geslagen van de International Student House op de TU-Noordcampus in Delft. Hiermee heeft DUWO de laatste fase gestart van de herontwikkeling van deze campus waar straks ruim 750 studenten zullen wonen. Eind 2016 is het gebouw van cepezed naar verwachting gereed en wordt begonnen aan de inrichting van de omgeving. Buro Lubbers ontwierp de buitenruimtes: een centraal plein, een hof en een park. >
   
 
Stadhouderspark volop in ontwikkeling
10 januari 2016
De bomen in het Kazernedeel van Stadhouderspark zijn aangeplant en fase 3 van het Parkbos ligt op de tekentafel. Sinds we het oorspronkelijke landschappelijk-stedenbouwkundig raamwerk hebben aangepast om tegemoet te komen aan de gewijzigde woningmarkt, vinden de woningen gretig aftrek. De woningtypologie is veranderd, maar de landschappelijk kwaliteit is behouden. Zowel in het Parkbos als in het Kazernedeel woont men in het groen, tussen de bomen die ook al op het voormalige kazerneterrein stonden. >

 

 

     
 

52 Wegwijzers
6 januari 2016
Op weg gaan. Kijken, ontdekken, beleven. Wijzer worden. Als ruimtelijk ontwerpers bezoeken we voortdurend plekken die ons inspireren. Het zijn plekken die ons anders naar het landschap laten kijken, die een esthetische ervaring geven of waar we simpelweg een fijne tijd doorbrengen. Deze betekenisvolle plekken willen we met u delen. Een jaar lang publiceren we elke week één wegwijzer. De 52 wegwijzers brengen u naar stad en dorp, in Nederland en soms daarbuiten. Ze laten u kijken door de bril van de landschapsarchitect en stedenbouwer, maar bovenal nodigen ze u uit te genieten van bijzondere plekken. Wegwijzer #1 is onze thuisbasis: Fort Isabella in Vught.
Elke week verschijnt een nieuwe wegwijzer. Schrijf u in voor de mailing, volg ons op twitter @BuroLubbers of kijk hier.