Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
 
Park van Buijsen, Pijnacker:
een groenblauwe woonwijk in wording
 
In 2050 wil de gemeente Pijnacker-Nootdorp energieneutraal zijn. Deze ambitie geldt ook voor uitbreidingswijk het Park van Buijsen. Georiënteerd op de gelijknamige plas ontwerpt Buro Lubbers momenteel een stedenbouwkundig-inrichtingsplan voor een groene, waterrijke en duurzame buurt. Het plan zet onder meer in op natuurlijke waterzuivering, duurzame warmte-oplossingen, all-electric energie, nul-op-de-meter-woningen, klimaatadaptief bouwen, het bevorderen van biodiversiteit en mentale gezondheid. De basis ligt in het landschap. Groene en waterrijke wiggen trekken de sfeer van de plas de wijk in waardoor een uniek woonmilieu ontstaat. Dat geldt zowel voor het luxe bouwveld De Eilanden, met watervilla’s in een natuurlijke omgeving, als de rustige stadswijk de Plaszoom die wordt beëindigd met een duurzaam hoogte-accent. 
     
Buro Lubbers ontwerpt buitenruimte Europointtorens
Je kunt ze niet missen, de drie beroemde Europointtorens aan het Marconiplein in Rotterdam. Jarenlang deden deze iconen dienst als kantoor voor onder meer de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf. Éen van de torens is tegenwoordig in gebruik als Science Tower Rotterdam. De andere twee torens worden nu herontwikkeld tot woongebouwen. Elke toren is 90 meter hoog en biedt ruimte aan 420 woningen. Diederendirrix architecten staat in voor de transformatie van de torens en Buro Lubbers ontwerpt de buitenruimte. Het team heeft eerder succesvol samengewerkt aan de herbestemming van industriële en kantoorgebouwen: Philips Lighting, het TD-gebouw en Gerard Strijp S (Eindhoven).   
De Europointtorens liggen in het havengebied Merwe-Vierhavens dat onder de naam M4H wordt herontwikkeld tot bijzondere en innovatieve woon- en werkgebieden. Het Europointcomplex heeft door zijn ligging een bijzondere functie als entreegebied in de grotere ontwikkeling van M4H.
     

Bekendmaking winnnaar Proeftuin Erasmusveld
Op donderdag 2 februari 2017 om 16.45 uur bij Urbanfarmers in Den Haag wordt de winnaar bekend gemaakt van de ideeënprijsvraag Proeftuin Erasmusveld. Het ontwerp Stadsbiotoop van Buro Lubbers en The Cloud Collective is één van de vier genomineerden. De inzendingen van alle 64 deelnemers aan de prijsvraag worden tentoongesteld. Sinds de nominatie in november heeft het ontwerpteam het plan Stadsbiotoop verder uitgewerkt.

Aanmelden voor de feestelijke bekendmaking kan hier.